Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un fost ministru consideră că guvernarea nu este interesată de dezvoltarea agriculturii

11 mar. 2014,, 10:51   Societate
3070 0
Foto: noi.md
Fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, copreşedintele Partidului Popular (PPRM) Valeriu Cosarciuc consideră că Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană demonstrează lipsă de interes faţă de problemele agriculturii şi ale cetăţenilor țării. Potrivit agenţiei "Infotag", care face trimitere la Serviciul de presă al partidului, fostul ministru susține că despre acest fapt vorbeşte majorarea preţurilor la carburanţi.

"Creşterea preţurilor la carburanţi cu doar cîteva zile înainte de începerea campaniei de primăvară arată clar nu doar nepăsarea conducerii statului, dar şi mai grav, implicarea guvernării într-un proces bine orchestrat de desfiinţare a sectorului de bază al economiei naţionale – agricultura, de sărăcire definitivă a oamenilor, de distrugere a satelor şi transformarea Republicii Moldova într-o ţară exportatoare a forţei de muncă", a afirmat Cosarciuc.

Fostul ministru consideră că piaţa produselor petroliere trebuie liberalizată, astfel permiţînd producătorilor agricoli să importe independent carburanţi, excluzînd, astfel, intermediarii şi micşorînd cheltuielile.

"Deşi această cerinţă a fost formulată de mai multe ori, ea rătăceşte încă prin sertarele guvernării. Între timp s-au produs deja mai multe creşteri de preţuri, agricultorul a suportat lovituri foarte grele, iar nouă nu ne rămâne decît să credem că printre profitorii creşterii preţurilor la produsele petroliere se regăsesc şi guvernanţii", este convins fostul ministru.

De asemenea, Cosarciuc propune revenirea la Legea cu privire la piaţa produselor petroliere, ceea ce va permite eliminarea barierelor de penetrare a pieţei, dar şi limitarea practicilor abuzive la formarea preţurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?