Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Natalia Gherman, în topul FEMEILOR care s-au evidențiat în POLITICA MONDIALĂ

10 mar. 2014,, 17:40   Politică
4953 3
Foto: radiochisinau.md
Potrivit unui top realizat de publicația britanică „The Guardian”, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republic Moldova, vicepremierul Natalia Gherman, se numără prin cele șapte femei ale lumii care merită a fi urmărite în politica globală. Topul include femeile-politician care au realizat schimbări pozitive peste tot în lume.

Potrivit autorilor topului, Gherman a ajuns în atenția opiniei publice internaționale pentru contribuția sa la parafarea Acordului de asociere cu UE, dar și la decizia Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Solicitat de NOI.md, analistul politic și editorialistul Nicolae Negru a menționat că nominalizarea Nataliei Gherman într-un top de o asemenea anvergură este un lucru semnificativ pentru Republica Moldova. Analistul se arată convins că Gherman are toate șansele să avanseze în cariera politică și chiar să ajungă a fi premier sau președinte, în dependență de conjunctura politică.
„Gherman a produs dintotdeauna o impresie bună, are o poziție politică clară în orientarea geostrategică a țării, exprimă această poziție așa cum nici politicienii noștri de sex masculin nu o fac. Aceștia fac, de multe ori, declarații contradictorii: la Moscova spun una, iar la Bruxelles – alta. Din acest punct de vedere, Gherman arată mai bine. Este, cu siguranță, o persoană care trebuie observată, apreciată și are un viitor politic bun”, a menționat Negru.

Analistul a ținut totuși să precizeze că, deocamdată, cu regret, pe scena politică din Moldova bărbații au un cuvînt mai greu de spus decît femeile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?