Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Speranţă şi studii pentru copiii din Moldova

10 mar. 2014,, 17:12   Societate
4128 0
Foto: unesco-kinder.de
Pe 10 martie, Ambasadorul Bunăvoinţei al UNESCO, doamna Ute-Henriette Ohoven a vizitat Centrul de studii pentru copii, care se află la tratament de durată la Institutul Oncologic.

Anual, aici circa 200-220 de copii din Moldova şi Transnistria se află la tratament de la 3 pînă la 10 luni.

Fundaţia UNESCO „Studii pentru copiii în dificultate”, condusă de Ute Ohoven, a participat activ la crearea acestui centru.

Centrul a fost deschis în martie 2013. Aici, într-un spaţiu reparat şi special utilat, copiii şi părinţii lor beneficiază de asistenţă specializată a psihologilor, copiii sînt instruiti de educatori şi pedagogi, care au făcut stagieri în instituţiile de profil din Austria.
În cadrul vizitei este preconizată vizitarea unui şir de instituţii, ce necesită investiţii suplimentare, ajutor real şi concret, care va fi oferit copiilor cu cele mai stringente nevoi.

Ambasadorul Bunăvoinţei al UNESCO, Ute Ohoven consideră că este foarte important să vadă situaţia la faţa locului, să facă cunoştinţă cu copiii şi să examineze o posibilă cooperare cu partenerii şi autorităţile din Moldova.

De asemenea, vor avea loc întrevederi şi consultări cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai Ministerului Educaţiei, la care vor participa Robet Ottitsch, secretarul general al organizaţiei neguvernamentale HOPE´87 din Austria şi Luminiţa Drumea, secretarul general adjunct al comisiei naţionale a RM pentru UNESCO.

Proiectul “Speranţa pentru copiii Moldovei” ce prevede crearea Centrului educaţional a fost realizat de către organizaţia neguvernamentală HOPE’87 din Austria, în strînsă colaborare cu Comisia Naţională a RM pentru UNESCO, cu susţinerea financiareă a Agenţiei de dezvoltare din Viena şi al programului UNESCO „Studii pentru copiii în dificultate”, cu participarea Ministerelor Educaţiei, Sănăţii, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din RM, a Institutului Oncologic din RM, a Spitalului de copii „Sf. Anna” din Austria, spitalului oncologic „Luiza Ţurcanu” din România şi a Fundaţiei GIGAX.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?