Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Andrievschi: Admit orice scenariu în Ucraina

10 mar. 2014,, 16:20   Societate
4798 1
Foto: tribuna.md
„În iunie 1914, cînd la Sarajevo a fost ucis arhiducele Imperiului Austro-Ungar, Franz Ferdinand, încă nimeni nu știa că aceasta va declanșa Primul Război Mondial. La fel de greu este a anticipa evoluția situației în Ucraina după declarațiile tăioase și unele acțiuni întreprinse de SUA: intrarea în Marea Neagră a corabiei militare americane, concentrarea trupelor în Polonia și Țările Baltice. Însă eu mai sper că totul se va încheia cu o conferință internațională de pace privind situația din Ucraina”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Interlocutorul admite că pînă pe 16 martie, cînd în Crimeea este preconizat referendumul privind soarta ulterioară a peninsulei, acolo ar putea fi organizate provocări cu scopul de a perturba desfășurarea plebiscitului sau cel puțin de a pune la îndoială legitimitatea acestuia.

„Admit că Rada Supremă va dizolva Parlamentul Crimeii, după cum a promis Kliciko la Harkov. Sînt posibile provocări din partea radicaliștilor la hotarul administrativ al autonomiei și tătarilor din Crimeea. Însă nu cred că autoritățile centrale vor trimite trupe militare pentru restabilirea ordinii în regiunea neascultătoare. Nimeni nu dorește să fie acuzat de declanșarea unui conflict armat sau mai exact fiecare dorește ca „adversarul” să tragă primul”, a explicat analistul politic.

„Abia după aceasta învingătorul va găsi cine e vinovatul de declanșarea războiului. Însă în acest caz, la trecerea de la război diplomatic între SUA și Rusia la acțiuni militare reale învingători deja nu vor mai fi. Un asemenea scenariu apocaliptic este destul de real. Reamintesc: nimeni nu știa că asasinarea arhiducelui la Sarajevo va declanșa un război mondial”, a conchis Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?