X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Armata ucraineană a fost plasată în stare de luptă

10 mar. 2014,, 15:21   Externe
7060 10
Foto: glavred.info
Trupele armatei ucrainene au început să se deplaseze spre poligoane pentru antrenamente în scopul verificării gradului de pregătire militară, a anunţat astăzi Ministerul Apărării al Ucrainei, citat de agenţia rusă Ria Novosti.

“Pentru a verifica starea reală de pregătire şi capacitatea de luptă ale forţelor armate, la decizia comandantului suprem (preşedintele interimar Oleksandr Turcinov), acestea au fost plasate în stare de luptă. Conform planului, unităţi şi formaţiuni militare s-au deplasat spre poligoane pentru a participa la exerciţii", a declarat la un post al televiziunii ucrainene ministrul Apărării Igor Teniuh, a cărui declaraţie a fost postată ulterior pe site-ul oficial al ministerului.

El a adăugat că autorităţile de la Kiev sînt hotărîte să rezolve situaţia actuala din Ucraina prin mijloace diplomatice.

De fapt, trupele ucrainene, însoţite de blindate şi camioane militare, şi-au început marşul spre centrele de antrenament încă de la sfîrşitul săptămînii trecute, după cum a relatat Kiev Times. O parte dintre unităţile mobilizate ar avea traseul spre sud, сn stepa Tavriei, între Nipru şi Perekop. În zona istmului Perekop, paraşutiştii din Brigada aeromobilă 79 (ce staţionează în Nikolaev) au luat deja poziţie de-a lungul drumurilor care duc spre Crimeea, fiind totodată suplimentat şi numărul patrulelor de grăniceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?