X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Un consilier municipal acuză deputații de jocuri duplicitare

8 mar. 2014,, 11:00   Societate
4608 1
Foto : noi.md
Proiectul de lege care prevede reducerea indemnizațiilor acordate aleșilor locali este unul populist. Astfel califică consilierul municipal Victor Gurău inițiativa legislativă a unui deputat democrat, care prevede limitarea alocațiilor pentru consilieri pînă la cel mult 500 de lei pentru o şedinţă.

Consilierul comunist a precizat pentru NOI.md că aleșii locali sînt și așa discriminați, pentru că trebuie să facă față unui volum mai mare de muncă, comparativ cu deputații.

„Este un proiect de lege populist. Un deputat vrea să se afirme prin ceva răsunător, asta stă la baza acestei inițiative. Aleșii locali și așa sînt în situație discriminantă. Dacă e să vorbim despre dimensiunea activității unui consilier local și cea a unui deputat – este cerul și pămîntul. Responsabilitatea consilierului este enormă. Am avut ședințe cînd pe ordinea zilei au fost incluse și 400 de proiecte de decizii”, a menționat Gurău.

Potrivit lui Gurău, reducerea indemnizațiilor pentru consilieri va genera o creștere a cazurilor de corupție în rîndul aleșilor locali. Acesta acuză parlamentarii de jocuri duplicitare.

„Se dorește limitarea alesului local în venituri. Mă tem că acest proiect va contribui substanțial la creșterea tentației de corupere a aleșilor locali. Deputații au tentația de a impune un joc duplicitar aici”, a explicat Gurău.

În prezent, consilierii din cadrul CMC primesc o indemnizație de 2000 de lei pentru participarea la fiecare ședință. De obicei, consiliul se întrunește în ședință ordinară o dată pe lună.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?