X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Carpov dezvăluie misiunea Chișinăului în raport cu Tiraspolul

5 mar. 2014,, 11:17   Societate
3431 0
Foto: radiochisinau.md
Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, consideră că negocierile dintre Chișinău și Tiraspol nu trebuie să se axeze pe declarații dure și decizii unilaterale. Opinia a fost exprimată de vicepremier în cadrul unei emisiuni pentru Unimedia.

În opinia lui Carpov, misiunea principală a Chișinăului este de a nu riposta în cazul provocărilor Tiraspolului și de a nu permite escaladarea conflictului.

„Misiunea numărul unu este să nu răspundem la provocări. Trebuie să fim conștienți că sînt provocări și să încercăm să venim cu pași care ar stopa aceste provocări, dar nu ne-ar implica în conflicte care ar avea consecințe și mai grave”, a explicat Carpov.

Vicepremierul a mai subliniat că soluționarea diferendului transnistrean depinde în mare măsură de alți jucători internaționali. În acest context, oficialul a precizat că Chișinăul nu va recurge la acțiuni radicale.

„Foarte des societatea așteaptă de la noi acte de eroism. Dacă plecarea mea la Tiraspol cu niște decizii unilaterale, foarte puternice, ar rezolva situația, vă asigur că eu aș face acest lucru. Dar lucrurile demonstrează că nu totul, în anumit context geopolitic, poate fi rezolvat prin voința unei părți. Trebuie să avem în vedere că poziția Tiraspolului este sprijinită și de alți actori internaționali”, a subliniat Carpov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?