Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Statele Unite suspendă „viitoarele negocieri comerciale” şi cooperarea militară cu Rusia

4 mar. 2014,, 11:43   Externe
4797 3
Foto: obozrevatel.com
Statele Unite ale Americii au suspendat viitoarele discuţii de natură comercială cu Rusia, cauza acestei decizii fiind comportamentul conducerii de la Moscova în ceea ce priveşte Ucraina, potrivit declaraţiei unui oficial înalt oficial de la Washington, informează RT.

„Am suspendat viitoarele schimburi comerciale bilaterale şi angajamentele privind investiţiile cu guvernul rus, (n.r. – instituţie) cu care începusem legături comerciale mult mai accentuate”, a declarat un purtător de cuvînt al Biroului de Comerţ al Statelor Unite ale Americii citat de RT. Anterior, purtătorul de cuvînt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby a anunţat că autorităţile americane au „suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea. Cu toate că Departamentul Apărării este interesat de relaţia militară cu Federaţia Rusia, dezvoltată în ultimi ani pentru a spori transparenţa, pentru a ameliora încrederea reciprocă şi pentru a reduce riscurile unor erori de apreciere, noi, în lumina evenimentelor recente din Ucraina, am suspendat toate legăturile militare (...) Această decizie presupune vizarea exerciţiilor şi reuniunilor bilaterale, escalele de nave şi conferinţele de planificare militară", a subliniat Kirby.

Purtătorul de cuvînt a adus precizări şi în ceea ce priveşte circulaţia navelor din regiunea. „Nu a avut loc nici o schimbare a poziţiei noastre militare în Europa sau în Mediteraneană. Unităţile Marinei noastre continuă să desfăşoare activităţi de rutină, planificate anterior, şi exerciţii cu aliaţii şi partenerii din regiunea”, a adăugat oficialul american. Singura navă a Forţelor Navale americane prezentă în Marea Neagră este fregata USS Taylor, potrivit unui oficial american din cadrul Apărării, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, potrivit Mediafax.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?