Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

John Kerry: Rusia a făcut presiuni asupra Moldovei pe fondul provocărilor din Ucraina (VIDEO)

4 mar. 2014,, 11:06   Politică
4094 5
Foto: gov.md
Statele Unite vor continua să susțină parcursul european al Republicii Moldova, pe fondul presiunilor venite din partea Rusiei. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul american de stat, John Kerry, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de premierul Iurie Leancă.

„Există și provocări. Constat cu regret că Rusia a făcut presiuni asupra Republicii Moldova pe fondul provocărilor din Ucraina. Este vorba despre sursele lor de energie şi capacitatea de a efectua schimburi comerciale. Dar ne-am angajat ferm să susţinem calea de dezvoltare pe care cetăţenii şi Guvernul Republicii Moldova au ales să o urmeze”, a precizat Kerry.

Totodată, oficialul american a anunțat că Statele Unite vor suplini ajutorul financiar acordat țării noastre cu circa 3 milioane de dolari, în vederea creșterii competitivității economice. În total, Guvernul SUA urmează să aloce 7,5 milioane de dolari.

În cadrul vizitei întreprinse de Leancă în SUA, Kerry a apreciat pozitiv activitatea Guvernului și procesul de implementare a reformelor. De cealaltă parte, premierul a mulțumit administrației SUA și poporului american pentru sprijinul generos oferit pe parcursul celor aproape 23 de ani de independență.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?