Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Cum Traian Băsescu blochează formarea Guvernului Ponta III

3 mar. 2014,, 12:01   Externe
3612 0
Foto: ziarulalb.ro
Premierul Victor Ponta intenţionează să prezinte astăzi, după terminarea negocierilor cu UDMR şi minorităţile naţionale, componenţa noului cabinet. Dacă votul de învestitură în Parlament este ca şi asigurat, Guvernul Ponta III ar putea să se împiedice, cu „ajutorul“ preşedintelui Traian Băsescu, la Curtea Constituţională.

Prin cooptarea UDMR în Guvern şi prin acceptarea condiţiilor impuse de Uniune, nu se mai poate spune că se păstrează programul de guvernare al USL, iar Victor Ponta ar trebui redesemnat premier, consideră preşedintele Traian Băsescu. Într-o emisiune la Pro TV, şeful statului a explicat de ce crede că situaţia de acum nu se compară cu cea din 2007, cînd democraţii au fost scoşi din Guvernul Tăriceanu.

„A fost Guvernul Tăriceanu, care a guvernat minoritar, dar el nu a modificat programul de guvernare. Acum se modifică progra¬mul de guvernare, pentru că UDMR va cere să fie introdusă în programul de guvernare Legea minorităţilor, va avea probleme cu însemnele locale şi dreptul de arborare a steagurilor minorităţilor, va vrea utilizarea limbii materne în Sănătate şi în instituţiile centrale, uitînd că orice cetăţean român, indiferent de etnie, trebuie să cunoască limba naţională, va cere modificări la Legea referendumului în aşa fel încît comunităţile locale să poată declanşa referendumuri care să fie valide... E o listă întreagă care modifică programul Guvernului“, a explicat Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?