X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ex-ministru despre ilegalitățile din cadrul Ministerului Apărării

28 feb. 2014,, 17:50   Politică
5562 4
Foto: noi.md
Vitalie Marinuța a fost preocupat prea mult de politică pe parcursul activității sale de ministru al Apărării și prea puțin de soarta Armatei Naționale. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca pentru NOI.md, în contextul demisiei anunțate recent de Marinuța.

Potrivit lui Pleșca, situația în cadrul Armatei Naționale a degradat constant pe parcursul ultimilor ani. Din acest considerent, fostul ministru califică demisia lui Marinuța drept una întîrziată.

„Marinuța a ocupat prea mult timp acest post. Pe parcursul ultimilor ani au avut loc mai multe evenimente nefaste în Armata Națională, inclusiv cazuri de suicid. Demisia trebuia să și-o prezinte mai demult. Marinuța nu a înțeles că poziția de ministru al Apărării este o funcție importantă pentru țară, el a încercat să facă politică”, a subliniat Pleșca.

Fostul ministru Pleșca susține că, în prezent, numirile în funcții, în structurile Ministerului Apărării, au loc pe linie de partid sau în baza cumetrismului, lucru care contravine legii.

„Nu am nimic personal împotriva lui Marinuța, dar evident că lucrurile au mers prost, cu atît mai mult că acolo activează rude, cumetri, prieteni. De rînd cu Marința, vina pentru această situație o poartă și Partidul Liberal. Este un dezastru ce se întîmplă, toți cei care activează sînt membri de partid, iar în așa fel se încalcă legea”, a explicat Valeriu Pleșca.

Menționăm că Vitalie Marinuța a demisionat din funcția de ministru al Apărării, în urma unor divergențe de opinii pe care le-a avut cu șeful statului, Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?