Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Un oficial european recunoaște că tensiunile din Ucraina au determinat UE să susțină Moldova

28 feb. 2014,, 11:06   Societate
4105 0
Foto: over-blog.com
Criza din Ucraina a determinat Uniunea Europeană să grăbească procesul de liberalizare a regimului de vize, dar și să acorde un suport mai mare Moldovei pe calea integrării europene. O declarație în acest sens a fost făcută de ambasadorul Franţei pentru Parteneriatul Estic, Serge Smessow, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Oficialul european a ținut să precizeze că și Acordul de asociere cu UE va fi semnat în termeni restrînși, pe fondul instabilității din Ucraina.

„Cu cîteva zile pînă la summitul de la Vilnius era clar pentru toți că procesul pe care l-am început de fapt cu alte țări, cu alți parteneri nu trebuie să sufere în urma situației din Ucraina, ci din contra, trebuie să grăbim acest proces. Iată de ce a fost luată această decizie pozitivă de liberalizare a regimului de vize pentru Moldova și Georgia, cu ideea că Acordul de asociere trebuie semnat cît de repede posibil”, a precizat Smessow.

Oficialul a menționat că pînă la sfîrșitul verii atît Moldova, cît și Georgia vor semna Acordul de asociere cu UE.

Precizăm că Parlamentul European a decis ieri cu majoritate de voturi să abolească regimul de vize pentru cetățenii moldoveni. Votul Parlamentului European urmează a fi confirmat de către Consiliul Uniunii Europene, pe parcursul lunii aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?