Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

R. Moldova a făcut apel la Curtea de Arbitraj de la Paris pe cazul companiei "EnergoAlliance"

27 feb. 2014,, 12:35   Economie
4697 0
Foto: capital.ro
Guvernul Republicii Moldova a făcut apel la Curtea de Arbitraj de la Paris referitor la decizia Curții de Arbitraj Internațional pe marginea cazului companiei ucrainene "EnergoAlliance", informează NOI.md.

Cabinetul de miniştri a decis să aloce 192,2 mii de dolari în calitate de onorariu, inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor firmelor de avocatură BAA ACI Partners și DLA Piper UK LLP, care au fost selectate, în baza unui concurs, să reprezinte interesele Guvernului Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj de la Paris.

De remarcat faptul că, anterior, Curtea Internațională de Arbitraj a decis ca autoritățile Moldovei să achite companiei ucrainene "EnergoAlliance" 592,88 milioane de lei și 540 de mii de dolari.

Litigiul cu compania ucraineană "EnergoAlliance" a început în 2008, cînd aceasta a acţionat în judecată la Curtea de Arbitraj Kiev companiile "Moldtranselectro" și "Moldelectrica", cerînd să fie aplicată sancţiunea de achitare a 20 de milioane de dolari pentru energia electrică furnizată în anii 1998-1999.

Curtea Supremă de Justiție a Ucrainei a obligat companiile din Moldova să achite datoria, suma căreia după aplicarea penalităților și ajustărilor conform coeficientului de inflație a crescut de 3 ori ‒ pînă la 60 de milioane de dolari. Autoritățile Moldovei nu recunosc datoria, argumentînd că demult au achitat serviciile oferite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?