X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ex-ministru al Apărării: Securitatea națională a Republicii Moldova se află într-un pericol deosebit

26 feb. 2014,, 18:30   Societate
7562 2
Foto: profit.md
Fostul ministru al Apărării, omul de afaceri Valeriu Pleșca susține că securitatea națională a Republicii Moldova se află într-un pericol deosebit. Ministrul a exprimat această opinie pentru NOI.md, solicitat să comenteze afirmațiile președintelui țării, Nicolae Timofti, care a spus după ședința Consiliului Suprem de Securitate că securitatea Republicii Moldova nu este deocamdată pusă în pericol”.

Deși nu pune la îndoială declarațiile președintelui, care, potrivit lui Valeriu Pleșca, cunoaște mai multe informații despre securitatea națională, fostul ministru a numerotat componentele securității care ar putea avea de suferit.

„În primul rînd, este vorba despre securitatea energetică, care nu este asigurată, deoarece Moldova depinde de energia electrică livrată din Ucraina. De asemenea, într-un pericol deosebit este sectorul financiar, care este mai jos de orice nivel, fiindcă 2 persoane fizice dețin 60% din sistemul bancar al Moldovei. Totodată, și securitatea alimentară este în pericol”, a spus Pleșca.

Potrivit ministrului, pentru a preveni aceste riscuri, factorii de decizie din țară trebuie să fie reprezentați nu de membri de partid care au finalizat 7 clase, dar de persoane competente cu o experiență profesională vastă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?