X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Andrievschi: Din fericire, Timofti nu este persoana care determină politica statului

26 feb. 2014,, 13:53   Politică
5887 7
Foto: tribuna.md
„Declarația președintelui Timofti referitoare la faptul că după posibila aderare a Moldovei la UE aceasta ar putea ieși din componenţa Comunităţii Statelor Independente (CSI) este absolut negîndită și poate avea consecințe negative pentru țara noastră și cetățenii ei”, a declarat analistul politic Vitalie Andrievschi pentru NOI.md.

Expertul a menţionat că deocamdată nu se poate vorbi de aderarea Republicii Moldova la UE, deoarece în documentele privind calitatea de membru asociat al Republicii Moldova în UE, propuse spre semnare, acest lucru nu este specificat în nici un fel.

"În ceea ce privește ieşirea ipotetică a Republicii Moldova din CSI, este pur și simplu o presupunere absurdă. De CSI ne leagă mai multe documente cu caracter economic și social. Un asemenea pas va fi privit de aceste ţări ca unul neprietenos, iar consecințele acestuia vor lovi puternic în cetățenii Republicii Moldova. Introducerea vizelor, problemele de trafic, restricțiile de import-export ... L-aş sfătui pe domnul președinte să se gîndească chinuitor de mult și foarte bine înainte să iasă cu asemenea declarații în public, căci acestea luate ca atare deja nu ne pot oferi o atitudine binevoitoare, în primul rînd, din partea Rusiei", a subliniat analistul.

Același sfat, consideră interlocutorul, este util și anturajului prezidențial, care îi propune în mod constant declarații similare, dar şi altele, care nu contribuie la reintroducerea calmului în minţile cetățenilor republicii, ci, dimpotrivă, doar destabilizează situația şi aşa tensionată din societate.

"Din cîte îmi amintesc, nu s-a întîmplat încă niciodată ca președintele în exercițiu să enunţe vreo declarație sau propunere pe nota zece. Din fericire, Timofti nu este persoana care determină politica statului, în Republica Moldova acest lucru este realizat de Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană. În acest caz, cel mai periculos lucru este că nu contează cum este privit acesta de societatea civilă, ci faptul că în întreaga lume el este considerat președinte al Republicii Moldova, respectiv, din afirmaţiile şi declaraţiile lui își fac impresia despre politica statului. Ei, şi cum ar trebui să fim numiţi acum?" a încheiat conversația Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?