X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Nicolae Timofti califică referendumul din Găgăuzia drept o acţiune a unor persoane iresponsabile

25 feb. 2014,, 13:23   Politică
2816 7
Foto: ko.md
Referendumul care a avut loc în Găgăuzia pe 2 februarie este o acţiune a unor persoane iresponsabile, care îndeplinesc comenzi politice din interiorul şi exteriorul ţării. Opinia a fost exprimată de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, luni seară în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele a menţionat că "aşa-numiţii lideri politici de la Comrat nu au îndeplinit dorinţa populaţiei, ci o comandă politică din interior şi din afară".

"Aceşti lideri trebuie să-şi dea seama că niciodată minoritatea nu a avut dreptul să conducă majoritatea. În acest caz, populaţia a fost indusă în eroare şi manipulată, pentru că noi promovăm integrarea în UE nu pentru un anumit grup de oameni, separaţi de cei din autonomia găgăuză, ci pentru toată populaţia", a subliniat preşedintele.

Şeful statului consideră ca plebiscitul a fost din start o acţiune ilegală şi neconstituţională, dînd asigurări că organizatorii acestuia vor fi sancţionaţi.

"Orice ar spune organizatorii, ei vor trebui să poarte răspundere pentru samavolnicie. Organele de drept vor lua deciziile necesare pentru sancţionarea făptaşilor", a spus preşedintele ţării, amintind că pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal.

Preşedintele Republicii Moldova îi îndeamnă pe cetăţeni să fie uniţi şi să nu se lase influenţaţi de nimeni.

"Aş chema cetăţenii la unitate. Să fim cu toţii împreună şi să nu ne lăsăm induşi în eroare. Eu nu găsesc premise pentru a ne separa de Găgăuzia. Majoritatea populaţiei şi-a determinat poziţia şi calea spre integrare europeană", a spus Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?