Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Declarație neașteptată a lui Timofti privind atribuțiile șefului statului

25 feb. 2014,, 10:37   Politică
5241 5
Foto: noi.md
Nicolae Timofti se pronunță pentru limitarea competențelor președintelui țării, în contextul în care Moldova este o republică parlamentară. O declarație în acest sens a fost făcută de Timofti în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

Totodată, șeful statului propune ca viitorii președinți ai țării să fie aleși prin vot direct, de către popor.

„Chiar dacă nu este prezidențială republica, președintele trebuie ales de popor. Eu nu vreau să zic că depind de cei care m-au ales, dar vrei nu vrei, așa se interpretează în societate. Eu aș reduce încă din competențele președintelui pentru o republică parlamentară. Nu cer nimic suplimentar. Eu aș vrea să lucrăm în liniște și înțelegere pentru binele poporului”, a explicat Timofti.

Întrebat de ce are atît de puține apariții publice, șeful statului a precizat că nu este în stilul lui acest lucru. „Nu este principalul să ții discursuri, mai multe trebuie de făcut. Eu lucrez de dimineață pînă seară. Îmi place să vorbesc puțin, dar clar, pe înțelesul tuturor”, a opinat Timofti.

Menționăm că Nicolae Timofti a fost ales în funcția de șef al statului pe 16 martie 2012. Anterior, Timofti a deținut funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?