Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Administratorii blocurilor locative, luați la ochi de Chirtoacă

24 feb. 2014,, 10:17   Societate
4936 3
Foto: point.md
Autoritățile municipale nu au stabilit deocamdată cauza exactă a incidentului de pe strada Eugen Coca din sectorul Buiucani al capitalei, unde un balcon de la etajul 6 s-a prăbușit. Potrivit pretorului acestui sector, Valeriu Nemerenco, blocul în care s-a produs incidentul este unul vechi, de peste 30 de ani, iar starea majorității balcoanelor este deplorabilă.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține totuși că nu administrația publică locală sau centrală poartă responsabilitate pentru starea clădirilor din capitală, dar administratorii blocurilor. În acest sens, Chirtoacă susține că anume gestionarii blocurilor locative trebuie sancționați în asemenea situații.

„Se acționează de fiecare dată post-factum, nu avem nicio legislație în acest sens. Avem de multe ori un parc destul de impresionant de automobile, dar locatarii așteaptă ca blocurile să fie reparate din altă parte. Lipsa unor tarife pentru locatari, care să acopere nu doar reparația curentă, dar și reparația capitală a blocurilor, generează asemenea incidente”, a explicat Chirtoacă.
Potrivit edilului, problema nu constă în vechimea blocurilor de locuit, dar în exploatarea și întreținerea incorectă a acestora. Chirtoacă le-a cerut reprezentanților subdiviziunilor Primăriei să evalueze starea tuturor blocurilor de locuit din capitală.

Menționăm că săptămîna trecută, două persoane care se aflau pe balconul avariat, au fost rănite după ce s-au prăbușit în gol. Una dintre victime se află în stare gravă la spital. În urma incidentul a fost formată o comisie specială care va investiga cauzele producerii incidentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?