Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Mocanu: Filat și Plahotniuc ar putea proceda ca Ianukovici

21 feb. 2014,, 14:33   Politică
6285 7
Foto: noi.md
Liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, îndeamnă funcționarii europeni să-și concentreze atenția asupra situației din Republica Moldova. În opinia politicianului, dacă nu vor fi luate măsuri urgente, în Moldova se poate repeta scenariul ucrainean. Sergiu Mocanu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că actuala conducere a Moldovei doar se ascunde în spatele valorilor europene, iar liderii coaliției de la putere în ultimul moment ar putea proceda la fel ca Ianukovici, care pînă la un moment dat susținea vectorul european.

„Banda de hoți aflată la putere, în persoana lui Filat și Plahotniuc, acaparează toate bunurile materiale din această țară, acoperindu-se cu lozinci europene. Ei vor fi „proeuropeni” atîta timp cît le va fi convenabil pentru a-și mări averile. Însă imediat ce birocrații europeni vor cere de la ei reforme reale și vor stopa hoția în Moldova, cei doi ar putea proceda la fel ca Ianukovici în Ucraina. De aceea, vizele lui Plahotniuc și Filat în Europa trebuie blocate chiar acum”.

Mocanu consideră că, pentru a evita scenariul ucrainean, în Moldova trebuie în regim de urgență desfășurate reforme, iar reprezentanții puterii trebuie pedepsiți. „În Moldova în regim de urgență trebuie reformată procuratura, MAI-ul, sistemul judecătoresc. De asemenea, este trebuie modificat Codul audiovizualului și demonopolizată mass-media. Dacă birocrații europeni nu vor înțelege aceasta, în Moldova ar putea să se repete evenimentele de la Kiev”, a menționat Mocanu.

Reprezentanții Mișcării Populare Antimafie vor expedia săptămîna viitoare Delegației UE un memoriu prin care vor informa comunitatea europeană despre situația din Moldova și necesitatea întreprinderii unor măsuri dure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?