Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Părintele Iaroslav, cleric al Bisericii Ucrainei la Chișinău: „Oameni înțelepți, auziți-ne!” (VIDEO)

21 feb. 2014,, 14:40   Societate
8356 1
Foto: noi.md
În fiecare zi, în biserica „Sf. Vladimir” din capitala Moldovei, unde tradițional se oficiază slujbe în limba ucraineană, se înalță rugăciuni pentru instaurarea păcii în Ucraina și se deplîng victimele masacrului de pe Maidan.

În opinia parohului acestei biserici, părintele Iaroslav, Biserica nu poate da o apreciere politică a evenimentelor care au loc astăzi în patria istorică, dar poate îndemna enoriașii să se răzgîndească și să nu admită escaladarea războiului fratricid fără sens.

„Ucrainenii etnici care locuiesc în Republica Moldova nu pot rămîne indiferenți la ceea ce se întîmplă astăzi la Kiev, a spus pentru NOI.md părintele Iaroslav. Noi sîntem legați de această țară prin rudenie de sînge. Acolo trăiesc rudele și prietenii noștri. În Ucraina au existat întotdeauna o mulțime de oameni înțelepți. Sperăm că ei vor fi în măsură să găsească soluția ideală pentru a ieși din această situație. Să semeni semințele urii este foarte ușor, dar să scoți tulpinile e mai greu. Dorim să-i susținem pe frații noștri ucraineni și să ne rugăm împreună cu ei pentru pace și prosperitate pe pămîntul ucrainean.”



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?