X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Comsomoliştii acuză autorităţile Moldovei de susţinerea protestelor violente de la Kiev

21 feb. 2014,, 12:10   Societate
3838 4
Foto: grenada.md
Aripa tînără a Partidului Comuniştilor a acuzat conducerea Moldovei de susţinerea acţiunilor de protest violente din Ucraina.

Potrivit agenţiei "Infotag", circa 30 de activişti au desfăşurat vineri o acţiune de protest în faţa Parlamentului, solicitînd autorităţilor moldovene să nu susţină opoziţia din Ucraina şi vărsarea de sînge. Comsomoliştii au scandat „Filat, Ghimpu, Plahotniuc = Kliciko, Iaţeniuk, Tighibko. 2009-2014”, „Opriţi războiul!”, „Nu violenţei!”.

Comsomolistul Alexandr Roşco a menţionat că aşa ceva era imposibil în timpul „regimului comunist totalitarist”.

„Stimaţi deputaţi ai integrării europene, care pledaţi pentru aşa-numita democraţie, principii şi valori, uitaţi-vă ce se întîmplă astăzi în Ucraina şi amintiţi-vă ce a fost în aprilie 2009 în Moldova. Susţineţi aşa ceva? Pentru o astfel de democraţie pledaţi? Scenariul evenimentelor este identic celor de acum cinci ani la Chişinău. Conducătorul violenţei stă la Bruxelles”, a spus activistul.

Potrivit lui, comsomoliştii „nu susţin regimul Kliciko şi violenţa”.

„Este inadmisibil ca din cauza cuiva sau din capriciul cuiva să se verse sînge”, a subliniat Roşco.

Acesta a amintit că „liberal-democratul Vlad Filat, care recent a fost demis din funcţia de prim-ministru, a vizitat Ucraina şi a comunicat cu liderii opoziţiei”.

„Filat i-a susţinut, iar aceasta înseamnă că el este unul dintre participanţi şi mîinile lui, la fel ca ale lor, sînt murdare de sînge”, a spus comsomolistul.

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care se grăbea la şedinţa Parlamentului le-a urat manifestanţilor succes la acţiunea de protest şi şi-a exprimat solidaritatea cu aceştia.

Ordinea în timpul acţiunii de protest a fost asigurată de circa 30 de poliţişti.

Comsomoliştii intenţionează după acţiunea de protest din faţa Parlamentului să picheteze oficiul delegaţiei UE la Chişinău şi Ambasada SUA, apoi să-i comemoreze pe cei decedaţi la Kiev în faţa ambasadei Ucrainei la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?