Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Plugaru: Coaliția de guvernare încalcă grosolan Constituția (VIDEO)

21 feb. 2014,, 09:55   Societate
5069 4
Foto: noi.md
„Așa-zisa Coaliție pentru Guvernare Pro-Europeană, pe exemplul Găgăuziei, demonstrează elocvent o încălcare grosolană a garanțiilor de bază ale cetățenilor stipulate în Constituția Republicii Moldova”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Anatol Plugaru, fost ministru al Securității Naționale.

În opinia expertului, în desfășurarea referendumului în UTA Găgăuzia nu a fost și nu este nimic ilegal.

„Găgăuzii s-au folosit de drepturile constituționale la informație, la expunerea opiniei, la petiție, pînă la urmă, la dreptul de a conduce țara. Ei au solicitat autorităților centrale să le ofere posibilitatea de a se folosi de drepturile garantate de Legea Supremă. Dar nu li s-a oferit această posibilitate. Atunci ei s-au folosit singuri și în baza propriului exemplu au demonstrat că părerea unei părți a poporului privind vectorul de dezvoltare a Moldovei deloc nu coincide cu parcursul european al autorităților centrale”, a subliniat analistul.

Anatol Plugaru este convins că asemenea sondaje trebuie desfășurate în toată țara, iar în calitate de inițiator trebuie să fie chiar autoritățile. „Cei de la guvernare nu o fac din simplul motiv că înțeleg că majoritatea cetățenilor țării se vor pronunța împotriva politicii de integrare europeană aservită și atunci va deveni absolut clară toată incompetența celor patru ani de guvernare”.

„Toate acestea cuplate cu hărțuiala organizatorilor referendumului de către structurile de forță denotă esența lor criminală și uzurparea puterii de către Coaliție”, a conchis Plugaru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?