X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova ar putea apărea un monument al … virginităţii

20 feb. 2014,, 17:44   Societate
5898 5
Foto: kids60.ru
Deschiderea oficială a monumentului castităţii este preconizată pentru 15 mai, de Ziua Internaţională a Familiei. Evenimentul va avea loc în cadrul campaniei naţionale „Dragostea adevărată ştie să aştepte”, iniţiată de un grup de pastori la sfîrşitul anului trecut. Proiectul, care promovează curăţenia şi abstinenţa sexuală pînă la căsătorie, a fost susţinut deja de trei mii şi jumătate de adolescenţi din întreaga ţară.

Autorul proiectului, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Pentru familie”, Vasile Filat, susţine că actualitatea acestei campanii este evidentă. În ultimii ani, în Moldova tot mai mulţi elevi încep viaţa sexuală în adolescenţă, fapt ce provoacă creşterea numărului de avorturi şi naşterea copiilor în afara căsătoriei.

„Fiecare participant la proiectul nostru se obligă să păstreze castitatea pînă la căsătorie. Acest fapt va fi fixat într-o broșură specială. În ziua nunţii, mirele şi mireasa vor face schimb de jumătăţi de broșuri, iar celelalte le vor lăsa în nişa monumentului castităţii, care va fi dezvelit în unul dintre parcurile din Chişinău. Autorităţile capitalei au susţinut iniţiativa noastră şi au promis să aloce un loc pentru monument în Parcul Dendrariu”, a menţionat Vasile Filat.

Schiţa monumentului virginităţii deja există. Acesta reprezintă o bancă stilizată pentru îndrăgostiţi, deasupra căreia se înalţă un ceas sub formă de inimă. Costul proiectului este estimat la 4 mii de euro. Deocamdată nu se ştie cine va plăti pentru înălţarea acestei „minuni” arhitecturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?