Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Evenimentele de pe Euromaidan afectează planurile turiștilor moldoveni

20 feb. 2014,, 15:37   Societate
4267 0
Foto: radiochisinau.md
Mulți turiști ale căror concedii încep cu pista Aeroportului Internaţional Borispol au temeri că concediile lor vor eşua.

Aeroportul Borispol este artera aeriană de unde turiştii moldoveni decolează în mod tradițional spre țările calde: India, Thailanda, Emiratele Arabe Unite. Acum e sezonul turistic de vîrf al acestor destinații exotice, iar numărul acelora care doresc să se odihnească sub soarele arzător este constant ridicat. Însă, după spusele operatorilor turistici din Republica Moldova, odihna planificată de multe persoane poate fi umbrită de evenimentele din Ucraina. Deja au fost înregistrate cazuri de refuz a foilor de odihnă, în ciuda faptului că nici nu poate fi vorba în această situație de restituirea costului acestora.

"Din păcate, ceea ce se întîmplă în prezent în Ucraina s-a răsfrînt direct asupra businessul turistic din Republica Moldova, care a avut de suferit deja. Chiar astăzi, un cuplu a refuzat călătoria în Emiratele Arabe Unite, avînd temeri în privinţa zborului de la Odesa şi asta chiar dacă acum, în sezonul de vîrf, banii pentru sejur nu-i întoarce nimeni”, a declarat pentru NOI.md directorul firmei turistice "Corina" Zinaida Jarcuţchi.

În weekend se înregistrează un flux turistic sporit de ieșire din țară, vom vedea cum vor reacționa oamenii. Pentru ei, această situaţie constituie întîi de toate o barieră psihologică.

Potrivit Zinaidei Jarcuţchi, deocamdată turiștii care iau avionul de la Borisopol sau Odesa nu s-au ciocnit cu probleme sau cu manifestarea agresiunii din partea ucraineană.

"În cazul în care decolarea de la aeroporturile din Borispol sau Odesa va fi stopată, operatorii de turism vor găsi o cale de ieșire din această situație. Dificultatea constă în faptul că nu toți deținătorii de foi de odihnă spre destinaţiile "fierbinți" au vize Schengen, ceea ce complică plecarea lor de la București.

La momentul de faţă Aeroportul Internaţional Borisopol funcționează în regim normal, însă se știe că pe autostrada spre poarta aeriană principală a Ucrainei traficul este puternic îngreunat, formîndu-se blocaje majore de trafic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?