X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Moldova trebuie să fie pregătită pentru un eventual val de refugiați ucraineni

20 feb. 2014,, 12:34   Societate
3810 1
Foto: infoprut.ro
Violențele din Ucraina ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru autoritățile de la Chișinău, în condițiile în care nu este exclus un eventual val de refugiați din țara vecină. Opinia aparține directorului Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, și a fost exprimată pentru Europa Liberă.

Analistul este e de părere că autoritățile ar trebui să identifice anumite clădiri administrative, care să poată fi folosite în cazuri de urgență, pentru acordarea de azil refugiaților. Potrivit lui, de acest lucru ar trebui să se ocupe Departamentul Situațiilor Excepționale.
„Cred că autorităţile noastre ar trebui să înceapă deja discuţiile cu organizaţiile internaţionale, cu ONU, în special cu Comisariatul ONU pentru refugiaţi, cu UE, pentru a identifica eventuale resurse, o eventuală asistenţă în caz de urgenţă. Nu este motiv de linişte, deci, trebuie să fim precauţi şi să ne asigurăm în cazul în care situaţia se agravează în Ucraina”, a explicat Chirilă.

Potrivit analistului, Moldova este obligată, în baza acordurilor internaționale la care este semnatară, să ofere azil pentru refugiați. Acesta este de părere că președintele Nicolae Timofti ar trebui să convoace în viitorul apropiat Consiliul de Securitate pe marginea problemei cu pricina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?