Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Zi de doliu în Ucraina

20 feb. 2014,, 10:24   Externe
3372 0
Foto: agerpres.ro
Numărul victimelor în urma recrudescenței violențelor între manifestanți și poliție la Kiev a crescut la 28 de persoane, conform unui bilanț reactualizat joi, zi în care în Ucraina a fost decretat doliu național pentru persoanele decedate în confruntări, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Acest nou bilanț a fost dat publicității de Ministerul ucrainean al Sănătății.

'De la reluarea confruntărilor, 28 de persoane au murit', se menționează într-un comunicat al ministerului, în care se arată că 445 de persoane au solicitat asistența medicilor în urma tulburărilor de la Kiev.

'Conform situației de joi, ora 06.00, începînd cu data de 18 februarie 2014 echipele medicale de urgență și instituțiile medicale din capitală au fost solicitate să ofere ajutor unui număr de 445 de victime ale tulburărilor din centrul orașului, dintre care 287 au fost spitalizate', potrivit aceluiași comunicat.

Printre persoanele spitalizate figurează 88 de polițiști, șase jurnaliști, patru copii și doi rezidenți străini. Conform unor informații anterioare, una din persoanele rănite spitalizate are cetățenie rusă.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a evocat cifra de 800 de răniți.

Joi a fost decretată zi de doliu național în Ucraina în memoria victimelor violențelor, în timp ce guvernul și opoziția au convenit asupra unui armistițiu. Cu toate acestea, forțele radicale din rîndul opozanților nu au dorit să se conformeze acestei înțelegeri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?