Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Fostul consultant, ales rector al Universităţii din Glasgow

19 feb. 2014,, 19:00   Externe
4149 1
Foto : maximumpc.com
Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA), inculpat pentru spionaj în ţara sa şi refugiat în Rusia, a fost ales în postul onorific de rector al Universităţii din Glasgow, au anunţat reprezentanţi ai universităţii scoţiene pe Twitter, relatează AFP.

Edward Snowden a acceptat invitaţia unui grup de studenţi de a prelua acest post. El a fost preferat fostului campion la ciclism scoţian Graeme Obree, scriitorului Alan Bissett şi clericului Kelvin Holdsworth şi l-a succedat pe fostul lider al Partidului Liberal Democrat britanic Charles Kennedy.

Printre rectorii precedenţi mai figurează Winnie Mandela şi avertizorul de integritate israelian Mordechai Vanunu.

"Suntem încîntaţi să-l vedem pe Edward Snowden ales noul rector al Universităţii din Glasgow", anunţă într-un comunicat grupul de studenţi care l-a solicitat pe fostul consultant al NSA.

"Avem o mare şi nobilă tradiţie de a face declaraţii importante prin intermediul rectorilor noştri", a adăugat grupul de studenţi. Prin această alegere, "îi arătăm lui Edward Snowden, dar şi altor avertizori de integritate curajoşi că suntem solidari cu ei, oriunde s-ar afla".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?