Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Mark Tkaciuk: Evenimentele din Ucraina sînt rezultatul provocării josnice şi iresponsabile a Uniunii Europene

19 feb. 2014,, 15:46   Politică
4931 8
Foto: forum.md
Deputatul din partea Partidului Comuniştilor, Mark Tkaciuk, consideră că protestele din Ucraina sînt "rezultatul provocării josnice şi iresponsabile a UE".

Acesta a comunicat pentru "Infotag" că o parte din societatea ucraineană percepe "alegerea europeană ca pe o oarecare perspectivă curentă, în drumul căreia stau Rusia duşmănoasă şi Estul ucrainean, gen, rămîne doar de schimbat puterea şi Ucraina se va trezi în braţele primitoare ale Bruxellesului".

„Acum se adevereşte că UE şi SUA văd o perspectivă europeană pentru Ucraina în ceea ce pentru Bildt, Ashton şi Fule sînt valori europene. Acestea sînt Kievul în flăcări, dezordini, judecata lui Lynch asupra poliţiştilor, toată retorica de dreapta a opoziţiei, cu care la Bruxelles nu poţi intra nici în Cartierul Felinarelor Roşii, consideră Tkaciuk.

Potrivit lui, declaraţiile dure ale UE şi SUA, care condamnă acţiunile autorităţilor legale ale Ucrainei, doar inspiră protestatarii, practic declară război civil, care se începe, legitim şi corect".

Deputatul comunist consideră că "o atare luptă pentru astfel de valori europene, prin asemenea metode, cu astfel de provocatori europeni şi aşa efecte devastatoare va mări numărul euroscepticilor, şi nu doar în Ucraina, dar şi în Moldova".

Politicianul este convins că "în actualele condiţii, aşa-zisa alegere europeană este război, dezordini şi nefericirea oamenilor simpli, nu democraţie şi libertate".

"Moldova din "lecţia ucraineană" trebuie să ia foarte multă experienţă. Tristă şi tragică. Dar mai bine să nu fi avut nici o astfel de lecţie, nici o astfel de experienţă", a conchis Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?