Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Poziția lui Igor Dodon referitoare la evenimentele din Ucraina

19 feb. 2014,, 13:25   Politică
7351 9
Foto: noi.md
O lovitură fără precedent la adresa statalității Ucrainei, pusă la cale de Occident. Astfel califică liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, protestele violente care au loc în țara vecină. Într-o declarație de presă, Dodon precizează că protestatarii ucraineni au fost manipulați și impuși să participe la aceste acțiuni.

„În Ucraina, statul de drept a fost scos în afara legii, iar teroriştii de pe Euromaidan sînt legitimaţi ca cetăţeni democraţi şi luptători pentru valori şi principii. Acestea sînt standardele duble ale democraţiei occidentale. Occidentul utilizează toate resursele sale propagandistice pentru a transforma gloata bezmetică de pe Euromaidan în eroi revoluţionari. Occidentul face tot posibilul să rupă Ucraina în bucăţi”, se precizează în declarația liderului socialiștilor.

Totodată, făcînd o paralelă cu situația din Republica Moldova, Dodon critică aspru preluarea de către autoritățile de la Chișinău a modelului democrației occidentale, precizînd că acesta include cele mai vicioase practici și valori.

„Decît aşa o democraţie ipocrită, totalitară şi fundamentalistă, mai bine o autocraţie sănătoasă, corectă cu cetăţenii şi progresistă. Prefer autocraţia de la Minsk, care asigură ordine şi prosperitate, decît democraţia putredă şi păcătoasă de la Chişinău, care sărăceşte populaţia, fură statul şi divizează ţara”, a afirmat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?