Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Persoanele cu cetățenia altui stat riscă să nu fie admise la funcții de conducere (VIDEO)

19 feb. 2014,, 13:11   Societate
6026 7
Foto: noi.md
Un grup de cetățeni din Republica Moldova solicită demisa actualei componențe a Curții Constituționale. Asta deoarece, potrivit lor, atunci cînd au hotărît că Declarația de independență a Republicii Moldova prevalează asupra Constituției, magistrații de la CC, care majoritatea sînt cetățeni români, „au acționat la comandă”. În cadrul unei conferințe de presă, grupul de persoane a spus că hotărîrea Curții se referă la chestiunea limbii doar parțial.

„CC a încercat să creeze premize juridice pentru lichidarea Moldovei ca stat, formînd condiții legale pentru anularea independenței moldovenești sub forma identității moldovenești, limbii moldovenești. Moldova nu poate fi lichidată pe cale legală. Eu au făcut acest fapt ilegal, recunoscînd primatul preambulului Declarației de independență asupra Constituției. Acțiunea lor reprezintă o crimă de stat”, a menționat unui dintre cei prezenți la conferință.

Aceștia au expediat mai multe adresări către toți compatrioții lor și îi îndeamnă să se ridice în apărarea țării. Ei au mai solicitat ca organele administrative să respecte cu strictețe legea privind limba moldovenească, să nu fie admise în organele de conducere ale statului persoane care dețin cetățenia altui stat. De asemenea, grupul de cetățeni insistă ca președintele României, Traian Băsescu, să fie declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?