X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4046

Autoritățile au găsit SOLUȚIA pentru problema moldovenilor expulzați din Rusia

19 feb. 2014,, 12:19   Societate
7472 11
Foto: gov.md
Cetățenii moldoveni reîntorși recent din Rusia, în urma restricțiilor migraționale instituite de la 1 ianuarie 2014, vor fi ajutați de autoritățile moldovene să-și găsească un loc de muncă în țară. Asigurările au fost date de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, care a organizat o ședință de lucru pe marginea problemei în cauză.

Potrivit Ministerului, de monitorizarea locurilor de muncă vacante apărute la agenții economici din țară se va ocupa Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și structurile teritoriale ale acesteia. Totodată, instituția va avea rolul de a susține integrarea pe piața muncii a persoanelor întoarse recent din Rusia.

În acest sens, ministrul Valentina Buliga le-a cerut tuturor agențiilor să ia legătura, în perioada următoare, cu agenții economici, în special cu cei care activează în sferele căutate de moldovenii reîntorși din Rusia, cum ar fi cea a construcțiilor și comerțului, pentru a identifica posturile vacante.

Precizăm că Federația Rusă a operat o serie de modificări la legislația cu privire la migrație. Principala modificare constă în limitarea termenului de ședere pentru imigranții care nu dețin patente sau permise de muncă la 90 zile într-o perioadă de 6 luni. Totodată, cetățenilor străini care au intrat fără vize în Rusia li se va aplica interdicția de a intra pe teritoriul țării pentru un termen de pînă la trei ani.

Anterior, experții din cadrul IDIS „Viitorul” anunțau că peste 50 la sută din moldovenii care muncesc în Rusia riscă să primească, în scurt timp, interdicția de a intra pe teritoriul acestei țări, după ce au fost incluși în grupul de risc de către autoritățile federale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?