X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Președinta Lituaniei: Ucraina, în pragul unui război civil

19 feb. 2014,, 12:00   Externe
4527 5
Foto: 15min.lt
Ucraina se află în pragul unui război civil, a apreciat miercuri președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, potrivit Interfax.

'Ceea ce se petrece în Ucraina nu are nicio scuză și aș numi chiar crimă. Aceasta aș atribui-o ambelor părți — atît puterii, cît și unei părți a opoziției, care provoacă acțiuni foarte agresive, ce au condus nu numai la vărsare de sînge, dar și la pierderi de vieți omenești', a afirmat președinta lituaniană, într-o declarație făcută la Ulsan, în Coreea de Sud, unde se află într-o vizită oficială.

'Ucraina este în pragul unui război civil și nicio comunitate internațională sau opinie publică internațională nu va putea susține astfel de acțiuni. Faptul că această putere (de la Kiev) continuă să se compromită este absolut evident', a mai spus Grybauskaite, a cărei țară a exercitat președinția UE în momentul în care guvernul de la Kiev a suspendat semnarea Acordului de Asociere la UE, deja parafat, declanșînd proteste în masă, care au condus la o mișcare de contestare fără precedent în Ucraina.

Comunitatea internațională trebuie să ia măsuri, a mai apreciat președinta Lituaniei.'Condamnarea ambelor părți este inevitabilă. Ne apropiem de sancțiuni grave pentru întreaga Ucraină. Dacă nu vor fi oprite vărsarea de sînge și utilizarea forței, fără nicio îndoială nu va exista niciun fel de sprijin pentru o astfel de putere și pentru o astfel de opoziție', a avertizat Dalia Grybauskaite.

Potrivit ei, sancțiuni împotriva Ucraina ar putea urma nu numai din partea Uniunii Europene (UE), ci și la scară internațională.

În același timp, Ministerul de Externe al Estoniei a subliniat anterior că pentru a obține o soluție durabilă la criza din Ucraina este nevoie de implicarea unui mediator neutru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?