Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

SUA îi cere lui Ianukovici să retragă forțele de ordine din Kiev

19 feb. 2014,, 10:33   Externe
4049 16
Foto: agerpres.ro
Vicepreședintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a contactat la telefon marți pe președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a retrage forțele de ordine de pe străzile Kievului, a anunțat Casa Albă după discuția telefonică dintre cei doi demnitari, potrivit AFP.

În timp ce în capitala Ucrainei cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața marți în urma confruntărilor, numărul doi al executivului american i-a exprimat lui Ianukovici 'profunda îngrijorare în legătură cu criza de pe străzile Kievului', a făcut cunoscut președinția SUA.

În plus, Joe Biden 'a lansat un apel președintelui Ianukovici să retragă forțele guvernamentale și să dea dovadă de cea mai mare reținere'. Washingtonul condamnă violențele, de oriunde ar proveni, dar 'guvernul, în special, poartă responsabilitatea de a calma situația', a adăugat el.

Cu același prilej, 'vicepreședintele a subliniat urgența unui dialog imediat cu liderii opoziției pentru a răspunde la solicitările legitime ale manifestanților și a elabora propuneri serioase pentru o reformă politică'.

Anterior, Casa Albă lansase un apel direct lui Ianukovici pentru a pune capăt escaladării violențelor sîngeroase ce au loc la Kiev, subliniind că recurgerea la forță 'nu rezolvă criza' din țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?