X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Americanii se tem de atacurile cibernetice din România

19 feb. 2014,, 02:49   Externe
4073 1
Foto: freecity.lv
600 de poliţişti români au fost antrenaţi de FBI ca să îi prindă pe infractorii cibernetici, mai cunoscuţi sub denumirea de hackeri. Mulţi dintre infractorii cibernetici din România sînt însă pur şi simplu ţepari care profită de naivitatea americanilor care îşi fac cumpărăturile pe internet. Românii le vînd produse inexistente sau, în unele cazuri, îi conving să îşi divulge PIN-ul cardului şi alte date bancare. Capitala acestor infractori este Rîmnicu Vîlcea, oraş vizitat de curînd de jurnaliştii de la Reuters .

Pentru un oraş în care principalul angajator este muribundul Combinat Chimic Oltchim, Rîmnicu Vîlcea nu duce lipsă de maşini scumpe. Vîlcenii ştiu că multe dintre aceste maşini sînt ale celor supranumiţi hackeri, chiar dacă infracţiunile lor cibernetice nu sînt din cale afară de spectaculoase. „Necesităţile tehnice pentru a săvîrşi astfel de fapte nu sînt foarte avansate. Au fost anumite persoane care, cu mulţi ani în urmă, au reuşit să obţină o anumită sumă de bani, şi care i-au atras pe ceilalţi în mirajul acesor fapte”, declară un poliţist sub protecţia anonimităţii.

Antrenaţi de agenţii FBI, poliţiştii din Rîmnicu Vîlcea arestează anual zeci de infractori cibernetici care le vînd americanilor produse fictive pe eBay sau le clonează cardurile.

Jurnaliştii de la Reuters pun inclusiv existenţa lanţurilor de fast-food în Rîmnicu Vîlcea pe seama bogăţiei ilegale pe care o aduc infractorii. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Rîmnicu Vîlcea îşi ratează de fapt potenţialul economic, căci ar putea avea o industrie IT puternică la cît de multă informatică se învaţă în liceele din oraş. În oraşul supranumit Hackerville există chiar şi un colegiu specializat pe informatică, iar mulţi dintre infractorii cibernetici au învăţat acolo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?