Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În Uzbekistan au fost reținuți apropiații fiicei președintelui

18 feb. 2014,, 13:40   Externe
5079 2
Foto: rian.com.ua
În Uzbekistan au fost reținute mai multe persoane apropiate de fiica președintelui țării, Gulnara Karimova. Despre aceasta anunța la 17 februarie site-ul web al Procuraturii Generale din Uzbekistan.

Potrivit informației au fost reținuți Rustam Madumarov, Gayane Avakian și Ecaterina Kliueva. Se precizează că aceștia sînt figuranți în dosarul penal împotriva Terra Group, Prime Media, Gamma Promotion și alte companii acuzate de evaziune fiscală și alte infracțiuni financiare.

Rustam Madumarov, pe care mass-media din Uzbekistan îl consideră soțul civil al Gulnarei Karimova, este un om de afaceri și proprietar al unui lanț de magazine.

Gayane Avakian, o tînără de 30 de ani, este secretara fidelă şi confidenta Gulnarei Karimova. În 2012, numele Gayane Avakian a apărut în mass-media în legătură cu investigarea unui scandal de corupție de milioane de dolari în care era suspectat grupul scandinav de telecomunicaţii TeliaSonera. Potrivit presei suedeze, banii erau transferați companiei Takilant Limited, controlată de Avakian.

În toamna anului 2013, Gulnara Karimova, fiica mai mare a președintelui uzbec Islam Karimov, considerată anterior succesoarea președintelui, a ajuns în dizgrație. În Uzbekistan au fost închise posturile de televiziune și de radio controlate de Gulnara Karimova, au fost sistate afacerile care i-au aparținut. Mai mulți membri din anturajul acesteia, inclusiv șeful pazei au fost arestați sau au fugit din țară. Gulnara Karimova a făcut mai multe dezvăluiri ce vizau rudele ei și a lansat critici la adresa forțelor de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?