Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un judecător riscă să fie demis

17 feb. 2014,, 15:19   Societate
3260 0
Foto: actualitati.md
Judecătorul din Comrat care a favorizat atacurile concertate asupra băncii „Victoriabank” riscă să fie sancționat sau chiar demis, după ce Procuratura Generală a intentat o procedură disciplinară în privința magistratului.

Potrivit instituției, magistratul ar fi admis mai multe abateri de la legislaţie în procesul judecării unor cereri cu implicarea unei firme off-shore și a unor acționari bancari. Astfel, s-a constatat că la aplicarea măsurilor de asigurare, magistratul a dispus limitarea drepturilor unor persoane juridice neatrase în proces, printre care BC „Victoriabank”, un registrator independent și o întreprindere de stat.

Prin aceste acțiuni, judecătorul a încălcat normele legislației procesual-civile, a admis ingerinţe nejustificate în drepturile şi interesele ocrotite de lege a unor persoane terţe, încălcînd și prevederile Codului de etică al judecătorului, după cum au constatat procurorii.

Asupra abaterilor depistate de Procuratură urmează să se expună și Consiliul Superior al Magistraturii, care va lua o decizie definitivă în acest caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?