X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Cetățenii vor putea afla detalii despre SISTEMUL DE SĂNĂTATE sunînd la un singur număr de telefon

16 feb. 2014,, 12:00   Societate
4648 1
Foto: mirceahodarnau.ro
Actele de corupție, neregulile din sistemul de sănătate vor putea fi denunțate la linia telefonică verde lansată de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Numărul de telefon 0800 9999 poate fi accesat gratuit de toți locuitorii din țară, în orice reţea de telefonie fixă sau mobilă. Aceștia vor putea afla, din prima sursă, ce trebuie să facă în cazul în care se îmbolnăvesc, la ce nivel de asistenţă medicală să se adreseze, care le sînt drepturile, în ce farmacie şi cu ce procent de compensare pot fi găsite medicamentele de care au nevoie, la care medic de familie sînt înregistraţi, vor putea înainta sugestii şi reclamaţii etc.

Deschiderea centrului de apel pentru consilierea populaţiei a avut loc pe parcursul acestei săptămîni.

„Sistemul de sănătate, inclusiv tot ce ține de asigurările în medicină, se află într-un proces de reformare, de schimbări și este foarte important ca cetățenii să știe de ce se întîmplă aceste lucruri, care sînt obiectivele și beneficiile. Cetățenii noștri au multe întrebări privind sistemul de asigurări în medicină și acest centru este tocmai o linie de comunicare extrem de eficientă”, a spus șeful Guvernului.

La rîndul său, ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a declarat că „centrul va oferi și servicii de consiliere, dar și informații rapide privind plățile neformale – o problemă dureroasă pentru societatea noastră, întrucît oamenii vor putea reclama și astfel de cazuri”.

Serviciul este disponibil de luni pînă vineri, între orele 08:00 și 17:00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?