Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Comuniștii „SPIONAȚI” în Parlament

14 feb. 2014,, 14:13   Politică
4512 2
Foto: noi.md
Sectorul repartizat fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor în sala legislativului este ascultat prin intermediul unui microfon. Cel puțin așa a declarat deputatul din partea PCRM Artur Reșetnicov în timpul ședinței. Deputatul i-a solicitat președintelui legislativului să spună cine a comandat ca deputații comuniști să fie ascultați.

„Cine a dat indicație să fie instalat microfon, să funcționeze în regim online și să înregistreze tot ce se întîmplă în sectorul comuniștilor?”, a întrebat deputatul.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a răspuns că nu este vorba despre un microfon ascuns, dar despre un microfon instalat la solicitarea jurnaliștilor, la care Parlamentul a acționat prompt. Astfel, pentru ca jurnaliștii să audă mai bine ce se întîmplă în timpul ședinței, a fost instalat un microfon.

„Nu spun că sînteți ridicoli, dar analizați situația în condițiile în care vă rupeți cămașa de 2 zile ca mass-media sa aibă acces liber în sală și luptați pentru transparență. Deoarece nu este sunet în sală, jurnaliștii au solicitat să fie sporită sonorizarea. La solicitarea lor, adițional a fost instalat un microfon”, a spus Corman.

În aceste condiții, deputatul comunist Grigore Petrenco consideră că trebuie să fie instalate microfoane în toate sectoarele, nu doar în zona PCRM. „Instalați microfoane în birou, în fracțiuni. Trebuie să condamnăm ce s-a întîmplat”, a spus Petrenco.

„Microfonul a fost instalat în sala de ședință, dar nu în biroul dumneavoastră. Este un microfon ca multe alte. Dacă din întîmplare a ajuns în sectorul dumneavoastră, dăm indicația să fie transferat”, a replicat Corman.

După mai bine de cîteva minute de discuții, deputații din fracțiunea comuniștilor au solicitat o pauză de 20 de minute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?