Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Partidul Liberal Reformator a rămas fără organizaţia de tineret a Universităţii Agrare din Moldova

14 feb. 2014,, 12:17   Politică
8397 7
Foto: inprofunzime.md
Organizaţia de tineret a Universităţii Agrare de Stat din Moldova (UASM), membră a Partidului Liberal Reformator, a luat decizia de a părăsi formaţiunea.

Potrivit agenţiei "Infotag", într-o declaraţie a organizaţiei, trimisă presei, se spune că motiv pentru aceasta a servit "lipsa reformării partidului şi faptul că relaţiile în cadrul formaţiunii se bazează pe cumetrism şi rudenie".

"Un alt motiv este declaraţia copreşedintei Ana Guţu, referitoare la închiderea Universităţii Agrare şi, desigur, declaraţia jignitoare a acesteia către concetăţenii noştri care lucrează în Rusia. De asemenea, un alt motiv a constituit numirea în funcţia de preşedinte a Orgаnizaţiеi de Tineret a nepotului ei, Maxim Guţu", se spune în declaraţie.

Tinerii anunţă că "în continuare se vor implica în activitatea Partidului Liberal Democrat din Moldova".

"În total este vorba de 22 de persoane care au decis că părăsească PLR. După toate cîte se întîmplă în cadrul acestei formaţiuni, am ajuns la concluzia că viziunile noastre sînt mai aproape de cele ale PLDM, decît de ale PLR", a explicat liderul Organizaţiei de tineret a Universităţii Agrare, Victor Mocanu.

Ana Guţu a refuzat să facă comentarii la acest subiect, precizînd că nu cunoaşte nimic despre decizia Organizaţiei de tineret a Universităţii Agrare.

Partidul Liberal Reformator a fost format în anul 2013, după ce un grup de deputaţi liberali, în frunte cu Ion Hadârcă și Ana Guţu, au anunţat că părăsesc formaţiunea, fiind nemulţumiţi de procesul de reformare a partidului. În decembrie 2013 a avut loc congresul de constituire a noi formaţiuni, în rezultatul căruia lider al formaţiunii a fost ales Ion Hadârcă. Formaţiunea are doi copreşedinţi – deputaţii Ana Guţu şi Oleg Bodrug, precum şi şapte vicepreşedinţi. PLR face parte din Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană, alături de PLDM şi PDM. Formaţiunea este reprezentată în Parlament de şapte deputaţi, care au anunţat joi, la prima şedinţă a legislativului din noua sesiune, că formează o fracţiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?