X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Liberal-reformatorii au format o fracţiune în Parlament

14 feb. 2014,, 09:45   Politică
3467 0
Foto: noi.md
Partidul Liberal Reformator (PLR), în frunte cu Ion Hadârcă, a anunţat despre crearea unei fracţiuni parlamentare.

Potrivit agenţiei "Infotag", membrul PLR, Anatol Arhire, a făcut joi o declaraţie, comunicînd că fracţiunea Partidului Liberal (PL), membri ai căreia au fost, a fost redenumită în fracţiunea Partidului Liberal Reformator.

Astfel, majoritatea fracţiunii liberalilor (7 din 12 membri - "I") care au părăsit PL-ul poate anunţa despre excluderea din componenţa fracţiunii a celorlalţi deputaţi, loiali lui Mihai Ghimpu.

Solicitat de "Infotag", deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus că "o astfel de decizie este neconstituţională şi dă dovadă de continuarea atacurilor la adresa PL".

"Ne-am familiarizat cu documentele care stau la baza acestei tîmpenii şi, cel mai probabil, vom contesta această decizie. PL a obţinut fracţiunea în urma alegerilor, nu din dorinţa cuiva", a menţionat deputatul.

Grupul liberal-reformator, format din 7 deputaţi, s-a desprins de PL pe 12 aprilie 2013. Membrii acestuia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de liderul PL, Mihai Ghimpu, propunînd să fie înlocuit cu nepotul său, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Însă mai apoi reformatorii au renunţat să-l mai susţină pe Chirtoacă, creînd un partid, al cărui preşedinte a fost ales Ion Hadârcă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?