X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Deputații sînt chemați la MATURITATE POLITICĂ, în cadrul primei ședințe a Parlamentului

13 feb. 2014,, 11:34   Politică
3746 5
Foto: gov.md
Astăzi a demarat prima şedinţă plenară a Parlamentului din acest an, din sesiunea de primăvară vară. La începutul ședinței, de la tribuna Parlamentului au ținut cuvîntări președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă.

În cadrul discursurilor, deputaţii au fost chemaţi la maturitate, responsabilitate şi dovadă de respect faţă de cetăţeni. Igor Corman a spus că eliminarea corupţiei şi continuarea reformelor în instituţiile statului sînt doar cîteva dintre priorităţile deputaţilor în sesiunea de primăvară-vară.

„Anul 2014 este extrem de important în relaţia cu UE. Urmează să obţinem rezultatele muncii din ultimii 4 ani. În săptămînile ce urmează, în Parlamentul European urmează să fie adoptată decizia de abolire a regimului de vize pentru moldoveni. De asemenea, vom elabora un plan de acţiuni de implementare a Acordului de asociere. Întreaga clasă politică trebuie să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate”, a declarat preşedintele legislativului, Igor Corman.

În același timp, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a declarat că anul 2014 trebuie să marcheze desprinderea Moldovei de perioada prelungită de tranziție postsovietică și ancorarea în spațiul european.

„Sîntem obligaţi de mandatul pe care l-am primit de la cetăţeni să ne concentrăm asupra măsurilor de modernizare şi dezvoltare a ţării”, a subliniat Nicolae Timofti.

Iurie Leancă, la rîndul său, a reiterat priorităţile actualului guvern. De asemenea, premierul a acuzat comuniştii pentru faptul că ar încerca divizarea Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?