Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Acuzație dură a lui Ghimpu la adresa lui Timofti

13 feb. 2014,, 11:09   Politică
6575 7
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că președintele Nicolae Timofti a contribuit la distrugerea fracțiunii PL și la plecările din partid. Declarația a fost făcută de Ghimpu în cadrul unei emisiuni la postul TV7.

Ghimpu a precizat că și-a dat seama ulterior, din discuțiile pe care le-a avut cu șeful statului, că Nicolae Timofti a încurajat scindările din Partidul Liberal.

„Noi am avut o înțelegere că dumnealui nu va semna niciodată un decret prin care va distruge alianța, nu va elibera niciun ministru al PL din funcție fără acceptul nostru, dar el a făcut acest lucru. Mai mult, el a contribuit la distrugerea fracțiunii PL și la plecările din partid. În cadrul discuțiilor pe care le-am avut la o întîlnire, Munteanu l-a întrebat de ce s-a întîlnit doar cu liberalii care au plecat și el a spus că se întîlnește cu cine vrea”, a explicat Ghimpu.

Președintele PL a precizat că regretă faptul că l-a propus pe Timofti pentru funcția de șef al statului în 2012. Asta deoarece Timofti nu ar fi respectat angajamentele pe care și le-a asumat în fața Partidului Liberal.

„Eu am înaintat o listă de selecție a președintelui. M-am gîndit că dumnealui, ca președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, este o candidatură bună. De aici m-am gîndit la asta, m-am gîndit că o să avem de cîștigat din asta, că o să ne facem o imagine bună în fața europenilor. Dar am suferit eșec și în această privință. Ce să le faci, dacă sînt moldoveni…”, a conchis liderul PL.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?