Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Deputatul Valeriu GUMA, condamnat în România, a renunțat la funcția de deputat (VIDEO)

13 feb. 2014,, 10:10   Politică
4506 6
Foto: noi.md
Deputatul Valeriu Guma, condamnat la 4 ani de închisoare în România, a anunțat că se retrage din Parlamentul Republicii Moldova și din Partidul Democrat. Despre aceasta a anunțat Guma într-o declarație emisă presei, relatează NOI.md.

Democratul și-a motivat decizia prin faptul că nu vrea să lase nicio posibilitate celor care vor să folosească numele lui pentru a ataca formațiunea.

Guma a spus că nu are nevoie de imunitate parlamentară sau de protecție politică şi că este capabil singur să-şi demonstreze nevinovăția, avînd nevoie doar de timp și liniște.

„Nu vreau ca niște profitori politici să se folosească de cazul meu pentru a ataca Partidul Democrat. Am văzut în ultimele luni multe dovezi de lașitate politică, din partea unor așa-ziși politicieni, oameni care s-au pronunțat în legătură cu cazul meu fără măcar să aibă curiozitatea să facă o documentare minimă înainte să se pronunțe”, a spus Guma.

Potrivit lui, „problema lor nu este cazul lui, dar dorința de a folosi orice ocazie pentru a ataca Partidul Democrat, un partid de care se tem”.

„Am luat aceste decizii atît din motive de ordin politic, cît și din motive de ordin personal: doresc sa-mi protejez familia, să nu fie implicată în acest circ politic.

Le mulțumesc colegilor din Partidul Democrat pentru că au înțeles deciziile mele și pentru lucrurile bune pe care le-am făcut împreună în acești ani”, a încheiat Guma.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?