Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PL: Moldova riscă să ajungă pe lista neagră a SUA (VIDEO)

12 feb. 2014,, 13:51   Politică
6193 6
Foto: noi.md
Partidul Liberal acuză coaliția de guvernare că pune în pericol cursul european al Republicii Moldova prin faptul că nu-și respectă angajamentele asumate în fața partenerilor externi de dezvoltare. Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, care a atenționat membrii coaliției de guvernare despre pericolul amînării implementării legii privind finanțele publice locale.

Liberalii s-au arătat indignați de reacția pasivă a Guvernului la decizia Ambasadei SUA de a-și retrage finanțarea proiectelor de descentralizare în Moldova. Potrivit lui Ghimpu, reprezentanții guvernării nu și-au onorat promisiunile făcute donatorilor externi.

„Coaliția a recurs la o șmecherie. Ei și-au amăgit partenerii externi, iată de ce avem o stopare a finanțării venite din partea SUA și a Suediei, în condițiile în care SUA este un partener strategic al Moldovei. Guvernul Moldovei este la un pas de a nimeri pe lista neagră a Statelor Unite. Trebuie să fii tare obraznic ca să promiți pentru a primi bani. Dacă azi se tărăgănează descentralizarea puterii locale, iar mîine cade justiția, vom avea noi oare semnarea Acordului de asociere? Una spunem și alta facem”, a precizat Ghimpu.

Potrivit deputatului liberal Valeriu Munteanu, parcursul european al Republicii Moldova poate fi compromis din cauza lipsei de competență a actualei guvernări.

„Putem să avem surprize foarte urîte la toamnă, cînd urmează să fie semnat Acordul de asociere, sau la primăvară, atunci cînd UE va decide asupra liberalizării regimului de vize și asta deoarece avem o trenare a implementării reformelor”, a declarat Munteanu.

Menționăm că reprezentanții Guvernului au declarat anterior că stoparea finanțării proiectelor de descentralizare din partea SUA nu este un lucru grav, precizînd că procesul de descentralizare în Republica Moldova va continua.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?