Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Politicienii în ajun de sesiune: Nu vrem pîine, daţi-ne de lucru

11 feb. 2014,, 14:41   Politică
2992 1
Foto: noi.md
În ajunul sesiunii de primăvară-vară al organul legislativ suprem al țării NOI.md i-a întrebat pe reprezentanții diferitor fracțiuni ce şi-au planificat, dacă nu se așteaptă la surprize și șocuri în perioada următoare, care va fi diferența dintre această sesiune şi cea anterioară.

Dumitru Diacov, președinte de onoare al Partidului Democrat din Moldova:

Noi nu planificăm nimic ieşit din comun. Ştiu din experienţă că e ultima sesiune de lucru, următoarea va fi cea premergătoare alegerilor. De aceea, trebuie să fim pregătiţi pentru o muncă asiduă, căci va fi nevoie nu numai să recuperăm din timpul pierdut, ci să votăm ceea ce a fost pus deja în discuţie, dar și să adoptăm un întreg pachet de legi ce ţin de Parteneriatul European, legi interstatale, documente de natură socială și economică. Repet: sper că vom putea lucra eficient. Dacă, desigur, opoziția nu ne va impune din nou alte şocuri politice.

Valeriu Streleț, liderul fracțiunii Partidului Liberal Democrat:

Am declarat deja care sînt prioritățile noastre: fracțiunea își va concentra eforturile pe calea integrării europene, pe lupta împotriva corupției și îmbunătățirea condiţiilor de viaţă a cetățenilor moldoveni. Sîntem axaţi pe un mod constructiv de lucru, unul de solidaritate. Invităm şi opoziția să coopereze şi nu să facă propagandă proseparatistă.

Iurie Muntean, deputat din partea fracțiunii PCRM:

Nimic neobișnuit și mai ales fructuos nu aştept de la viitoarea sesiune. Pe parcursul celor patru ani de guvernare incompetentă, așa-numita coaliție proeuropeană a demonstrat în mod clar că nu poate lucra eficient întru binele țării și al propriului popor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?