Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Opoziţia siriană avertizează că va abandona negocierile, dacă nu vor fi înregistrate progrese

11 feb. 2014,, 11:20   Externe
2977 0
Foto: agerpres.ro
Delegaţia opoziţiei siriene a anunţat luni, la cea de-a doua rundă a negocierilor de la Geneva, că nu va participa la o a treia întîlnire, dacă nu se vor înregistra progrese.

"Dacă nu vor fi înregistrate progrese, cred ar fi o pierdere de timp să ne gîndim la o a treia rundă", a declarat purtătorul de cuvînt al opoziţiei, Louay Safi.

El a precizat că delegaţia opoziţiei a discutat despre acest subiect cu mediatorul internaţional Lahkdar Brahimi, luni, la începutul celei de-a doua runde.

Atît timp cît va exista speranţa că discuţiile pot continua, "nu vom fugi. Nu vom renunţa", a declarat acest purtător de cuvînt, adăugînd totuşi că, dacă nu va fi înregistrat niciun progres, "nu trebuie să pretindem că facem ceva".

În acest caz, a menţionat el, "ar fi mai cinstit să spunem că am eşuat". Safi a recunoscut că singurul "Plan B" este continuarea războiului civil, care durează deja aproape trei ani şi s-a soldat cu peste 136.000 de morţi.

Aceste declaraţii intervin după ce Brahimi s-a întîlnit separat cu delegaţiile regimului de la Damasc şi opoziţiei, sperînd că aceste întrevederi separate vor permite obţinerea unor rezultate mai bune decît în runda întîi, care a eşuat.

Delegaţia siriană şi reprezentanţii opoziţiei au reluat, luni, negocierile în cadrul conferinţei de pace Geneva II, sub egida ONU, după o pauză de zece zile. Potrivit lui Badr Jamous, secretarul general al Consiliului Naţional Sirian, una dintre principalele componente ale opoziţiei, "mîine (marţi), la ora 09.00 GMT, urmează să aibă loc o reuniune comună".

"Sîntem dispuşi să ne întîlnim cu regimul (de la Damasc) oriunde şi oricînd", a adăugat el, în timp ce o sursă din cadrul delegaţiei regimului sirian a confirmat o viitoare întîlnire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?