X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Şeful CSM consideră că în Moldova toată societatea este coruptă, nu doar judecătorii

10 feb. 2014,, 15:52   Societate
3649 0
Foto: csm.md
Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dumitru Visterniceanu, consideră că toată societatea Moldovei este bolnavă de corupţie, nu doar judecătorii.

Potrivit agenţiei „Infotag”, în interviul acordat unui portal, el a comunicat că reducerea din toamna anului trecut a numărului de judecători de la 504 la 420 de magistraţi, inclusiv concediaţi din cauza contravenţiilor de ordin diferit, înseamnă doar „autocurăţarea sistemului”.

„Curăţarea sistemului judecătoresc a fost posibilă datorită înăspririi cerinţelor faţă de funcţionarul care doreşte să devină judecător. Un anumit număr de magistraţi au ieşit la pensie, atingînd vîrsta de 65 de ani”, a spus Visterniceanu.

Magistratul a numit „neserioasă abordarea chestiunii privind imaginea negativă a judecătorilor”, existentă în societate.

„Noi, juriştii, ne-am obişnuit să operăm cu dovezi. Imaginea, zvonurile fac parte din alt domeniu. Judecătorul poate fi numit infractor (ca şi orice alt individ) doar după anunţarea verdictului”, a subliniat şeful CSM.

„Cînd spunem că fenomenul corupţiei a pătruns în toţi porii vieţii noastre, putem să ne limităm la generalităţi. Dacă numim persoana, demnitarul, atunci trebuie să operăm cu dovezi”, consideră Visterniceanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?