Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Anomalie a vremii în Ucraina: un februarie umed, cu temperaturi ridicate

10 feb. 2014,, 10:55   Externe
3268 0
Foto: kafanews.com
În această săptămînă în toate regiunile Ucrainei se așteaptă anomalii termice pentru luna februarie, cu precipitații. Potrivit Centrului Hidrometeorologic, luni, pe întreg teritoriul ţării se anunţă ploi: în est și în Carpați cor cădea precipitaţii sub formă de lapoviță, iar în zonele de nord și centrale ‒ ploi nesemnificative, în prima jumătate a zilei. În afară de Crimeea și regiunea Transcarpatia, pe drumurile Ucrainei se va forma polei.

Maximele diurne, conform prognozei Centrului Hidrometeorologic, în aceasta săptămînă în Transcarpatia şi Crimeea vor fi de: ziua ‒ pînă la +14°C, pe timp de noapte ‒ pînă la + 6°C. Mai frig va fi numai în regiunile de est și nord.

Pînă la sfîrșitul lunii februarie, potrivit meteorologilor, vremea caldă cu precipitații se va menţine. În sudul și centrul țării vor cădea ploi nesemnificative şi se va lăsa ceață densă, iar în vest, est și la nord vor cădea precipitaţii sub formă de ploi şi lapoviță, pe drumuri se va forma polei.

Potrivit climatologului ucrainean de la Institutul Hidrometeorologic de Cercetare, Vera Balabuh, o astfel de anomalie a vremii, precum se înregistrează în acest februarie, călduroasă şi umedă, este legată de sosirea ciclonului din Ucraina, care s-a aflat ceva mai devreme deasupra Atlanticului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?