X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Se întîmplă în magazinele din Chişinău! Mai multe produse se vînd cu termenul de valabilitate din viitor

8 feb. 2014,, 13:24   Societate
3844 0
Foto : ulgrad.ru
Mai multe produse culinare ce aveau indicate ora fabricației din viitor au fost descoperite de inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor în cadrul unui control efectual, într-un supermarket din capitală.

Cea mai gravă abatere constă în indicarea incorectă pe produsele de patiserie a orei de fabricație. Astfel, în informaţia expusă pentru consumator figura ora de fabricare a produselor la 12.35 și respectiv 13.44, atunci cînd produsele de fapt erau cumpărate de inspector la ora 10.57.

Pe rafturile supermarketului au mai fost găsite produse de culinărie şi patiserie ce erau marcate neconform sau erau în lipsa marcării, un lot de produse de patiserie (prajituri,coșulețe cu fructe) în cantitate de 1,402 kg cu termenul de valabilitate expirat ; un lot de lapte condensat cu zahăr ce avea lipsa informaţiei pentru consumatori în limba de stat.

Pentru încălcările depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au fost eliberate prescripții de interzicere a loturilor. Produsele expirate au fost retrase din comercializare și urmează a fi nimicite.

APC îndeamnă cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate și precauție atunci cînd procură produse alimentare

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?