X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

BEI va aloca 100 de milioane de euro pentru susținerea producătorilor de fructe din Moldova

7 feb. 2014,, 16:47   Economie
4267 0
Foto: noi.md
Banca Europeană de Investiții (BEI) va implementa în Republica Moldova un proiect nou pentru susținerea producătorilor de fructe, în valoare de 100 de milioane de euro, transmite NOI.md. Aceasta prevede Declarația de intenții, semnată de vicepreședintele BEI responsabil de activitățile băncii din vecinătatea estică, Wilhelm Molterer, şi ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în prezența premierului Iurie Leancă și președintelui BEI, Werner Hoyer.

Se preconizează că BEI va aloca Moldovei 100 de milioane de euro pentru creditarea în condiții avantajoase a producătorilor de fructe. „Cel mai important este că prin aceste investiții va crește competitivitatea produselor moldovenești”, a precizat Iurie Leancă. La rîndul său, Werner Hoyer a menționat că este vorba despre un acord istoric ce reprezintă un angajament al Băncii Europene de Investiții pentru sprijinirea agriculturii naționale în cadrul Parteneriatului Estic.


Noul proiect al BEI „Fruit garden” este foarte important pentru livezile de fructe din Moldova, fiind îndreptat spre îmbunătățirea calității producției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?